Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στο "Πάρκο Αντώνης Τρίτσης"


Η τάξη μας επισκέφτηκε το Πάρκο του Δήμου μας. Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια μιας καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Γ΄Αθήνας για τα Δημοτικά σχολεία του Χαϊδαρίου, του Αιγάλεω, του Περιστερίου, της Πετρούπολης, του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων.


Στην αρχή μας καλωσόρισε η υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κυρία Νιάρχου η οποία μας είπε ότι το Πάρκο το σεβόμαστε και δεν το ρυπαίνουμε. Ακόμα περπατάμε με ησυχία για να μην τρομάξουν τα ζωάκια που κατοικούν μέσα σ' αυτό. Έπειτα περάσαμε από τέσσερις σταθμούς-σημεία όπου περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η WWF Hellas, το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (ΜΙΟ),η HELMEPA και οι Πράκτορες του Πλανήτη με παιγνιώδη τρόπο άγγιξαν σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα όπως το το "Δώρο της βροχής", την προστασία του δάσους, την προστασία της θάλασσας.
Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη τελείωσε με το κολατσιό μας στον κήπο. Γυρίσαμε στο σχολείο μας πολύ ευχαριστημένοι γιατί γνωρίσαμε μέσα από το παιχνίδι πολλά πράγματα για τον πλανήτη μας και την προστασία του!