Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Βόλτα στο βουνό!!!




Ήρθε ο Μάιος με ζεστό ήλιο και πολύχρωμα λουλούδια και η διάθεσή μας ανέβηκε κατακόρυφα. Έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε μία ωραία έκθεση για μια……

Βόλτα στο βουνό!!!

  • Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα με το σχολείο μου μια όμορφη βόλτα στο βουνό.
Ξεκινήσαμε πρωί πρωί. Έξω απ’ το παράθυρο έβλεπα κατακόκκινα τριαντάφυλλα, πυκνές φυλλωσιές δέντρων, κελαρυστά ποταμάκια, κατακίτρινες λεβαντίνες….
…Πολλά μελωδικά πουλάκια κελαηδούσαν σε όλο τον περίπατο που κάναμε. Περάσαμε στριφογυριστά και ανηφορικά δρομάκια. Είδαμε πολύχρωμες πεταλούδες που πήγαιναν στην πηγούλα που’χε καθαρό νερό. (Ιωάννα)


  • Πάνω στα μεγάλα βράχια σκαρφάλωναν άνθρωποι για να απολαύσουν τα αξιοθέατα της φύσης. Συναντήσαμε ένα γαλάζιο ποταμάκι που κολυμπούσαν σκανταλιάρικα καβουράκια. Είδαμε μια κατακόκκινη αλεπού που έψαχνε φαγητό για τα μικρά της. Πάνω στην κορυφή του βουνού είδαμε όλη την Αθήνα με τα μεγάλα σπίτια και τα χρωματιστά αυτοκίνητα….(Κατερίνα)

  • Όταν φτάσαμε πήραμε τα ποδήλατά μας και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας. Στις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων ακούγαμε μελωδικά πουλάκια. Περάσαμε δύο ξέφωτα. Εκεί είδαμε μια πηγούλα και ήπιαμε δροσερό νερό. Ύστερα είδαμε μια κυψέλη και ένα μελισσοκόμο. Πήγαμε με τα ποδήλατα σε ένα ύψωμα και αντικρίσαμε την καταγάλανη θάλασσα στο βάθος….(Φώτης)

  • Στην αρχή ήμασταν μόνοι στο βουνό αλλά αργότερα ήρθαν κι άλλες οικογένειες για τον ίδιο σκοπό: να απολαύσουν μία βόλτα στο βουνό. Είδαμε διάφορα μικρά και μεγάλα ζώα όπως αετούς, σκίουρους, αλεπούδες, ελάφια. Επίσης είδαμε και φυτά όπως κατακόκκινες παπαρούνες, κατακίτρινες μαργαρίτες, δηλητηριώδη μανιτάρια. Πιο πέρα είδαμε και ένα δεντράκι που έβγαζε ρετσίνι. Εκεί κοντά ήταν κι ένα ποταμάκι και σκύψαμε να πιούμε δροσερό νερό…(Λάμπρος)

  • Βλέπαμε σε όλη τη διαδρομή πολλές πολύχρωμες μαργαρίτες, άσπρα σαν το χιόνι προβατάκια. Εξερευνήσαμε τη φύση κάτω από τις μεγάλες πέτρες. Είχε πολλά έντομα όπως: μέλισσες, μυρμήγκια, πολύχρωμες πεταλούδες. Μαζέψαμε όμορφα και ευωδιαστά λουλούδια. Επίσης προσέξαμε μικρά και μεγάλα δέντρα. Παρατηρήσαμε και ακούσαμε μελωδικά πουλάκια κοτσύφια και αηδόνια. Βρήκαμε κι ένα ωραίο μέρος και κάναμε πικνίκ…(Μάνος)

  • Γύρω μας υπήρχαν κατακόκκινες παπαρούνες, πολύχρωμες μαργαρίτες, πεύκα, μοσχομυριστά πουρνάρια, πελώρια έλατα. Παντού πετούσαν εργατικές μελισσούλες, χρωματιστές πεταλούδες και καλλίφωνα πουλάκια. Κοιτούσαμε από ψηλά τα αμέτρητα σπίτια και στο βάθος την καταγάλανη θάλασσα. Αφού παίξαμε, φάγαμε με όρεξη. Στο τέλος πήραμε το δρόμο της επιστροφής..(Αιμιλία)