Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Στην ΕΥΔΑΠ


Στον καταπράσινο χώρο
χαίροντας τη φύση
Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου επισκεφτήκαμε η Ε΄ τάξη την προγραμματισμένη μας επίσκεψη στην ΕΥΔΑΠ. Βρίσκεται σε ένα λόφο, ψηλά στο Γαλάτσι, σε μια αρκετά μεγάλη έκταση. Έχει πάρα πολύ όμορφο περιβάλλον με θάμνους, δέντρα, χαμηλή βλάστηση, παγκάκια και μια πανέμορφη εκκλησούλα. Οι εγκαταστάσεις της είναι αρκετά εκτεταμένες με δεξαμενές για να καθαρίζεται το νερό που έρχεται από τις τεχνητές λίμνες του Εύηνου ποταμού, του Μόρνου και της Υλίκης.
Η αίθουσα εκδηλώσεων
 


 Σε μια αίθουσα μας μίλησε η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και μας εξήγησε με πολύ απλό αλλά και ευγενικό τρόπο τα στάδια καθαρισμού του νερού, τις περιοχές απ’ όπου υδρεύεται η Αθήνα καθώς και για την οικονομία της χρήσης του νερού που θα πρέπει κάθε άνθρωπος να κάνει καθημερινά, ώστε να μη σπαταλά άσκοπα το τόσο πολύτιμο αυτό δώρο.



Φτιάχνοντας το παζλ
Στη συνέχεια γράψαμε ευχές σε καρτούλες για το νερό και για πάρα πολλούς  ανθρώπους του κόσμου που στερούνται το νερό και τις κρεμάσαμε στο ευχόδεντρο,  και φτιάξαμε ένα επιδαπέδιο παζλ.



 Στο τέλος πήραμε και αρκετά δωράκια από την εταιρεία όπως τετράδια, πληροφορίες για το νεράκι και τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, ξυλομπογιές, ετικέτες με συνθήματα για τη χρήση του νερού και διάφορες δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο μας.

Επιστρέψαμε στο σχολείο μας ευχαριστημένοι, γιατί μάθαμε πολλά πράγματα που δεν ξέραμε για την ύδρευση της πόλης μας και βρεθήκαμε σε έναν πολύ όμορφο χώρο. Το συνιστούμε σε όλους να την επισκεφτούν!!!