Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Το Φθινόπωρο έφτασε!




1)
Το όμορφο Καλοκαίρι με τη λιακάδα και τα μπάνια έφυγε. Τώρα ήρθε το Φθινόπωρο με τους τρεις  γιους του:το Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη.
Τα πρώτα συννεφάκια άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό. Ο ήλιος παίζει κρυφτό. Τη μια χάνεται πίσω από τα σύννεφα και την άλλη εμφανίζεται για να μας ζεστάνει. Ο καιρός αρχίζει να γίνεται κρύος. Ο βοριάς φυσάει απαλά. Τα φύλλα των δέντρων πέφτουν. Η γη κιτρίνισε από αυτά.
Μαζί με το Φθινόπωρο μας ήρθαν και τα πρωτοβρόχια. Αυτά ξεδίψασαν τη γη και γέμισαν με χαρά τους γεωργούς.
Τα πουλιά έφυγαν για θερμές χώρες. Οι φωλιές τους τώρα είναι άδειες. Το μόνο πουλί που έμεινε είναι ο σπουργίτης. Σε όλες τις εποχές του χρόνου μας κρατάει συντροφιά.
Όλα τα παιδάκια είναι χαρούμενα το Φθινόπωρο γιατί ανοίγουν τα σχολεία. Αν και είναι λυπημένη εποχή, έχει κι αυτή τη χάρη της!!
Ιωάννα
2)
Το Φθινόπωρο είναι μια από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Αυτή την εποχή τα παιδιά επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα σχολεία ανοίγουν.
Η μέρα αρχίζει να μικραίνει. Τα φύλλα από τα δέντρα κιτρινίζουν και πέφτουν. Ο καιρός αλλάζει. Στον ουρανό εμφανίζονται πυκνά σύννεφα που φέρνουν φθινοπωρινές βροχές.
Το Φθινόπωρο μου αρέσει, γιατί ανοίγουν τα σχολεία και συναντώ ξανά τους φίλους μου!
Μάνος