Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη στο Μουσείο Αφής



Στις 25 Οκτωβρίου η τάξη μας πραγματοποίησε μία επίσκεψη στο Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα. Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1984 σε ένα παλαιό διώροφο νεοκλασικό κτίριο του Φάρου Τυφλών Ελλάδος και βρίσκεται επί της οδού Δοϊράνης 198 στην Καλλιθέα.

Τα εκθέματα του Μουσείου είναι πιστά αντίγραφα των πρωτότυπων που εκτίθενται σε Μουσεία της χώρας μας όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Μουσείο Ακρόπολης, Δελφών, Ηρακλείου και το Κυκλαδικό Μουσείο και ανήκουν στην Κυκλαδική, Μινωική, Γεωμετρική, Αρχαϊκή, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο.

Τα παιδιά καθώς και όσοι το επισκέπτονται έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν και να ψηλαφήσουν το άγαλμα της Μήλου. του Ερμή του Πραξιτέλη, του Ποσειδώνα, του Ηνίοχου των Δελφών και πολλών άλλων αξιόλογων γλυπτών και αγαλμάτων.

Για τα παιδιά ήταν μια πολύτιμη εμπειρία, γιατί μπήκαν για λίγο στη θέση των τυφλών ανθρώπων ή αυτών που έχουν δυσκολία στην όραση. Ακόμα γνώρισαν τη μέθοδο ανάγνωσης και γραφής Braille και έγραψαν το όνομά τους. Σίγουρα αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη θα τα προβληματίσει και θα τα κάνει να αγαπήσουν περισσότερο τη διαφορετικότητα των συνανθρώπων μας.