Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Επίσκεψη στο πεδίο


Ο κος Φαραγγιτάκης μας μιλάει για το περιβάλλον κι εμείς τον κοιτάμε με μεγάλο ενδιαφέρον!

Με μεγάλη χαρά πραγματοποιήσαμε την επίσκεψή μας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης. Ο χώρος πλέον μας είναι πολύ γνώριμος και οι εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν το ΚΠΕ είναι εξαιρετικοί .
Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ μας υποδέχτηκε και μας μίλησε για το περιβάλλον, τις επιπτώσεις που έχει η παρουσία του ανθρώπου σ' αυτό καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την τεράστια αστικοποίηση το περιαστικό πράσινο της πρωτεύουσας που ζούμε.
Ο κύριος Βασίλης με μεγάλη υπομονή μας είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Στη συνέχεια αφού χωριστήκαμε σε ομάδες, πήγαμε σε δύο αίθουσες και μας μίλησαν για το δάσος, την τροφική αλυσίδα, για τη διάβρωση του εδάφους και για άλλα πολλά σχετικά με την προστασία των δασών.
Προχωρώντας εξετάζουμε το δάσος γύρω μας.

Έπειτα με το λεωφορείο πήγαμε στο κοντινό δάσος του Υμηττού, στον Καρέα, όπου εκεί στο πεδίο είδαμε πολλά είδη φυτών, θάμνων πόων και δέντρων, μετρήσαμε την ηλικία κάποιων δέντρων και είδαμε την οικιστική ανάπτυξη κοντά σ' αυτό το δάσος και τις παρεμβάσεις γενικότερα του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον.
Επιστρέψαμε λίγο κουρασμένοι αλλά πολύ ευχαριστημένοι με την επίσκεψή μας αυτή, γιατί γνωρίσαμε από κοντά ένα δάσος τόσο κοντά στην Αθήνα!
Η Αθήνα όλο και ανεβαίνει προς το βουνό!

Η Γεωργία υπολογίζει την ηλικία του δέντρου
Μια χελωνίτσα ...ένας κάτοικος του δάσους!